28/05
2020
language:
scroll
scroll
VIOLET SILVER SHAMPOO
FIRM CONDITIONER
INTENSE SHAMPOO
DYNAMIC PASTE
MIGHTY POWDER
RAW PASTE
TOUGH MUD
DANDY TAFFY
GLORIOUS CREAM
VIBRANT PASTE
STUNNING ELIXER
SPACIOUS SPRAY
INFO
open smooth navigation
LISA CRIS & TESS

DAMN

BLOGTAGSTITLE
BLOGGERSTITLE
Jungle Speed

Ik hou ervan, simpel weg spelletjes spelen. Naast een flink potje kaarten of schaken, ben ik nu verslaafd aan een nieuw spel dat volledig past bij de tropische temperaturen van deze zomer (???). Jungle Speed. Waanzinnig. Een vriendin nam het mee naar de Primavera festivalweken in Porto en Barcelona in juni en sinds dien krijg ik elke avond zin in een gevecht om de totem. Hm. Het is een soort SET, maar dan met meer dynamiek en fysiek contact. Wat wil je nog meer. Mijn eerste reclame voor een spelletje. Ici. Ik ben benieuwd. Call me for competition.

Wist je dat?

Ik ben dus een obsessie. Voor bomen. En dan vooral voor palmbomen. Palmbomen maken het leven gewoon écht een stukje mooier. Maar wist je dat palmbomen helemaal niet bestaan? En dat omdat de gehele palmenfamilie, bestaande uit 4000 soorten, geen één boom bevat?

Een palm is een plant. Maar als treehugger vind ik het hebben van een lievelingsplant niet ok dus vanaf nu noem ik planten ook bomen. Mijn huis staat dus vol met bomen. Kamerbomen. Helaas geen palmbomen want mijn winterharde van de AH heeft de winter helaas niet overleefd. Wel heb ik mijn fotoverzameling (sub)tropische soorten dit jaar weer een stukje mogen uitbreiden door bezoekjes aan Palermo, Porto, Barcelona, Marrakech, Essaouira en Cannes. Hier een greepje. Ze doen het gewoon goed op beeld, met of zonder tegenlichtje. Ik durf te beweren, dat mijn lievelingsboom meer doet voor je gemoedstoestand dan de gemiddelde zonsondergang. Dus wie mij ooit nog een kaartje wilt sturen.. ik wil graag een palm en een roze-in-paars-overlopend lettertype. Boomstraat 188, 1016 LK Amsterdam.

 

Whoop Whoop

Op de cover, en jawel, van Glamcult. Na drie dagen plateauzolen knutselen was ik er klaar voor: mijn eerste serie voor het mooiste gratis Amsterdam based indie magazine dat ik ken. Fotografie by Daan Brand. Trots. Njoy.

New Look

28 graden en geen wind. Zo'n dag was het. En dan met je neus in de winterkleding want stiekem werken wij stylisten al aan AW2012. Maar dat wel met een nieuwe look want de haartjes kort boven de oren is simpelweg lekker in summier time. En goed, het paste bij de activiteit want het Engelse merk NEW LOOK had een winterse persdag. Dat daagt je toch uit met een leuk fitje en hairdo de deur te verlaten. De collectie was warm. Hier mijn drie favorieten. Nog niet voor nu, maar leuk voor later. Vanaf het najaar dus in de shops.

 

Zomervoetjes

Gratis pedicure is natuurlijk altijd mooi meegenomen en oh wat hebben ze hun best gedaan bij Red Carpet Queen op de Haarlemmerstraat want mijn voeten moesten wel 20 keer op de foto! Jazeker, een heus voetmodel. En ik ben er trots op! Voor het Beach nummer van Elle (juni issue!) is de hele redactie uit te schoenen gegaan, en mijn prinsessenvoetjes (dat krijg je als je nooit hakken draagt!) wonnen een heerlijke behandeling en een dikke publicatie in het blad. Ha! Ik ben dus mooi klaar voor de zomer met mijn gelakte teentjes.

 

Antwerpen

De laatste keer dat ik in Antwerpen was kocht ik mijn kleding nog bij Wonder Woman en Steps. Een relevante mening kon ik dus niet hebben over deze stad. Ik ging op bezoek wegens persdagen bij verschillende PR bureaus ter voorbereiding van het nieuwe AW2012/2013 seizoen. Ik verwachtte een zachte, gezellige maar vrij saaie stad met behalve Antwerpse Zes-achtige modestudenten weinig creativiteit. Daarvoor moet je naar Brussel of Gent toch?

Zeker niet alles is minder waar. Al kan ik niet zeggen dat het er extreem bruisend was wegens jonge inwoners tekort (althans, zo leek het), de boel staat er goed bij en er was van alles aan de hand. De winkels zijn mooi, inspirerend en overal stond wel een Stock Sale rek waaruit ik bijvoorbeeld net een Proenza Schouler top heb kunnen scoren voor 100 piek (!!!). Installaties, expo's, designer sales, Coffee & Vinyl tentjes (love the concept!), galerieën en ateliers, heerlijk eten, rauwe buildings en een Belijn-achtige koude vibe die mijn hartje stiekem sneller doet laten kloppen. En niet alleen die van mij toch?

Een van de tofste dingen die ik heb gezien was het atelier van Wouters & Hendrix: het sieradenmerk dat supergoed is in de balans van verfijnde stuks en statement pieces. De beelden (zie de drie gezichten aan de wand) zijn knettergoed en de collectie is superknap. (In Amsterdam o.a. te koop bij LockStock&Barrel). Mooi om te zien was dat de werkplek aan de showroom zat. Dus naast de mooi gedisplayede items rook je de materialen en klonk de ambacht. En dat in een rauw, afgeragd, half opgeknapt pand. Waar er honderden van staan, en volgens mij ook niet allemaal gevuld.

Dus voor alle artiesten die geen goede werkplek of woonruimte kunnen vinden in het dure en overvolle Amsterdam.. Aller! Neem deze stad maar mee hoor in je overwegingen! Ik ga ook snel terug, wanneer het niet alleen maar regent. Helaas hebben ze daar wel hetzelfde klimaat.

Cargo Collective liefde

Maxima (zie LEKKER BINNENKOMEN) is nu ook te zien op mijn nieuwe en tevens EERSTE website. Waar ik heel trots op ben, aangezien ik deze dankzij Cargo zelf heb kunnen maken. Heel blij. Neem een kijkje. Als je zin hebt. lisaannestuyfzand.com

Ik ga naar Vlaanderen en neem mee...

Ik moest het een keer proberen, en had vandaag een goede aanleiding. Ik ga naar Antwerpen en moet spullen inpakken. En als echte blogger, hoor ik een snelle kiek te maken van mijn hippe goedjes die mij door deze twee Vlaamse persdagen heen gaan helpen. Ik kwam tot de spannende items: een paspoort, mijn portemonnee, parfum, agenda, koptelefoon, en mijn twee lievelingsproducten van Damn. En dat met een Instagram-filtertje, zou het moeten doen toch? Maar helaas. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet de hipste reiziger ben en dat mijn agenda fotogenieker is dan de gemiddelde top die ik heb ingepakt. Merchandising-skills: zero. Dat ga ik binnenkort maar eens oefenen met een accessoire shoot. Nu al goesting.

Lekker binnenkomen

Maxima is een dwerggeit die haar naam zeker niet te danken heeft aan haar royal behaviour. Nog geen twee seconden nadat de galeriehouder mijn figurant voor deze shoot voor de Elle Stijlbijbel binnenliet, lag de gehele onbewerkte, antieke houten vloer onder met keutels en veel erger nog: geitenpis. Voilà. Just like that. "Welkom." zei ik tegen de eigenares van de geit, en ik probeerde het feit dat ik zag dat de pisvlek langzaam het hout deed oxideren, weg te lachen. Maar tevergeefs. De Amerikaanse eigenaar "whoas niett tu spraykun" over deze actie. En gelijk had hij. Je m'excuse. De serie is btw wel erg mooi geworden en staat netjes in de bijbel die vanaf NU in de schappen ligt! Rennen gek!

Oh en als je iets wilt zien waarvan je zeker weet dat het team met wel meer had te dealen dan één pissende dwerggeit, kijk dan even de film "Black Cat, White Cat" (1998). Petje af voor deze productie. En na deze shoot dus twee petjes af voor deze productie.

Knip & plak

Gewoon een paar T-shirts ofzo, wilde Martijn Garsthagen, het brein achter Damn. Voor de meiden op het podium. Iets met het logo.

Hm.. "Customizen" is nooit mijn sterkste kant geweest maar T-shirts laten bedrukken is toch wel echt verleden tijd, toch? Toch?

Zo kwamen we dan toch uit bij stencils en zelf aan de knoei. Daarbij ben ik een groots ecoline-fan (ook leuk in je haar ;)), en had ik wel zin in een beetje improvisatie. Jaap van Vage Gasten hielp ons aan de fill-in-yourself logo's, en uiteindelijk 8 stuks afgekregen. Net op tijd. Catarina van Skip&Die wist 'm natuurlijk gelijk goed te dragen en de launch was een groot succes! Een beetje mede dankzij de met gekleurde nietjes verstevigde kragen was het wel. Meer foto's van de avond zie je hier

Kubus, Rico & Indianen

"Je hoeft er niet per see bij te zijn?", zei de piepjonge maar vetgoede regisseur Steven Elbers om me over te halen tijd en moeite te steken in de nieuwe video voor Kubus & Rico. Ik wilde wel. Maar kon eigenlijk niet. Toch kreeg ik het script in mijn inbox en toen kon ik er eigenlijk niet meer onderuit en "styling op afstand" werd een feit. Ik ontdekte een nieuwe functie van what's app, die mij de lieve Edson Ramos liet omtoverde tot een glad, vies rotjoch met een brommer ("Nee! Die andere jas! … Knoopje los en meer gel! Meer gel!").

Daarnaast besefte ik mij dat ik de helft van de kostuums al binnen handbereik had dankzij mijn vriendin Claire waarvan ik meende te herinneren dat ik haar onlangs nog had horen opscheppen over carnaval-avonturen in "tropische verrassingen"…

Met grote trots wil ik de welverdiende aandacht vragen voor een meesterwerkje. Van Steven, maar ook van Kubus & Rico want Jesus Christ wat een lekkere track is dit.

Bekijk de nieuwe video van Kubus & Rico hier

productie: www.artcore.nl

GILLEN IN MUSEUM

Doodse stilte, ik houd er niet van. Maar toen ik aankwam op de locatie voor het draaien van deze korte film kon ik een haarspelt horen vallen. Voor wie er nog nooit is geweest is museumwoning Sonneveld in Rotterdam kort samen te vatten als een van de best bewaarde woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen, waarin je destijds niet als jongste van het gezin had willen opgroeien ... Maar! Ondanks de mega conservatieve sfeer een super inspirerende plek en een te gekke filmlocatie vond regisseuse Romy Tielman.

Twee hair- en make-up artiesten waren al flink in de weer met de opmaak van de modellen wanneer ik mijn hele "winkel" nog moest uitpakken. Maar nog geen half uur later stonden we de eerste scène te draaien voor deze fashion film voor ontwerpster Leonie Smelt. Uiteindelijk hebben we zoveel herrie gemaakt dat de politie is gewaarschuwd en we een heerlijk potje conservatieve bemoeizucht konden verwelkomen. Soon online.
Foto's door Zahra Reijs.

KORT HAAR VOOR KORTE FILM

Amsterdam is toch echt wel op z'n mooist op de vroege week-end-ochtenden wanneer de stad nog slaapt. Een enkele bezopen toerist liep nog rond wanneer ik met de filmploeg verzamelden voor de deur van Hype Kappers op de Haarlemmerdijk op deze zondagmorgen rond 8.00 om een korte film te draaien. Een van mijn theatergenoten van de groep waarmee ik elke zaterdagochtend (wanneer de stad ook nog zo lekker op één oor ligt) repeteer in de Engelenbak had een briljant scenario geschreven voor een filmpje voor haar toekomstige academie in Berlijn.


Ik speelde daarin de kortharige die wordt verlost van haar lange lokken en daarmee haar kinderlijke tijd achter haar laat. Absurdistische beelden, inclusief paardenstaart met oogjes, ontstonden met mij daarin als een Kate Winslet in Eternal Sunshine of the Spotless mind. Maar dan iets minder goed geacteerd. Natuurlijk niet omdat ik slecht ben, maar omdat zij zo verschrikkelijk goed is.

Voor de kapsalon-scene konden we natuurlijk niets en niemand beter inzetten dan Hype Amsterdam en Martijn Garsthagen. Met volle overtuiging speelde hij mee als hyper enthousiaste kapper en het resultaat mag er dan ook wezen.

Voor de film is het nog even wachten maar ik kon het niet laten alvast wat screen shots te maken.

LONDON'S CALLING

Being sent to London for work can't be such a bad thing at all. Especially when you're invited to come and have a look at the new SS2012 collection of River Island in their pink painted showroom just off Oxford Street and you have the rest of the day for shopping.

This uncommon red "black cab" brought us from the hotel straight into the indoor tropical paradise where I together with two other Amsterdam based fashion journalists were welcomed with a even sweeter drink than the collection seemed to be. Nice tip for with New Years Eve: Cranberry syrup in your champagne! Since champagne isn't my favorite anyway, this makes it a bit more fun drinking it. For a moment it felt like high summer and I wanted to share this extremely sweet moment with you since we all can use a little ray of sunlight to slide into the wintertime that feels as if it had never gone away.

Polished pastels, tribals, the colorful part of the'80: next season seems to become one hell of a party. It was a worm, nice and inspiring, and I could easily go with the motto: DON'T BE A SQUARE! Perhaps one to share?!

Powered by AWINK Websolutions